2010-05-07

TBR7-1 NDST

先日の高円寺パン・ラン詳細をば。
The Bread Runner in Koenji in detail.

National Department Store Tokyo Koenji branch
166-0003
東京都杉並区高円寺南4-22-11 岡本ビル1F
03-5378-9330

カラフルなカンパーニュの数々です。
Several colourful compagnes.


いろいろと説明してくださった秀島さん。
この写真でパンの大きさもお分かりいただけるでしょう。岡山本店から毎日便が届くそうです。
Hideshima-san gave me lots of info about their breads.
You can see how big a whole would be. There is a delivery from a main shop in Okayama every day.

日替わりを1カットに決め、すぐに食べることを告げると「軽く焼きましょうか?」と。ありがたい!
I chose a slice of today's special and told her to try it right now. She offered to toast it. Thanks!

トースターに入れる前に霧吹きでシュッシュッシュッ。おや?
She sprayed water well on both side of a slice. Why?

「天然酵母のパンは乾燥しやすいので、焼く前に霧吹きで水をしっかりかけてあげてください。そうするとおいしく焼けますよ」とのこと(自宅で試した様子はこちら)。
"Natural yeast bread tend to be dry, so you'd better spray water before you toast it. It makes a difference." I tried it at home.

ホカホカにトーストされたパンは優しく紙に包まれます。
それを片手に店を出て、早速パクリ。モグモグ…
Nicely done toast is wrapped by paper.
I walked out with it in my hand and had a bite. And...

はっ… しまった。写真を撮る前に食べきってしまいました。
Oops, I finished it before I took a picture!

迷っているお嬢さん、カラフルなパンが待っていますよ〜。
Miss, you won't regret it. Just walk into a store for a new experience.