先日パン・ラン高円寺でナチュラルデパート東京高円寺店に寄った時。
When I dropped by Natural Department Store Tokyo Koenji branch as TBR 7 the other day.
「天然酵母のパンは乾燥しやすいので、焼く前に霧吹きで水をしっかりかけてあげてください。そうするとおいしく焼けますよ」とスタッフの秀島さんに教えていただきました。
"Natural yeast bread tend to be dry, so you'd better spray water before you toast it. It makes a difference."
霧吹きはないので手を水に濡らしてパッパッと両面濡らしてからいつものように魚グリルで焼いてみると…
I don't have spray at home so I use my hands and did a splash on both sides of a slice of bread, so...
外はパリっ!と、中はふんわり仕上がりました! おぉ、素晴らしい!
Amazingly its outside is crispy but it's still soft inside! Splendid!
でも水の散らし過ぎには注意!
But don't splash too much!
でもなぜ天然酵母は乾燥しやすいのですか、秀島さん?
...but why natural yeast bread is easy to dry out, Hideshima-san?