2010-05-02

TBR6-3 Panetteria ARIETTA

次のお店はJR恵比寿駅から少し行ったところに。
Pass JR Ebisu station and go bit further.

Panetteria ARIETTA パネッテリア アリエッタ 広尾店
150-0012
渋谷区広尾1-11-2 AIOSビル1F
TEL/FAX 03-3473-9123

背中が映っているのは商品開発マネージャー櫛野さん。
Kushino-san, product development manager, shows his back.

迷います…
Umm... tough choices.

名前に惹かれて選びました、フェニックス(¥230)。糖蜜を練り込んだ生地に、ナツメヤシとオレンジピールが入っています。名前の由来はナツメヤシの樹齢の長さですかね? いや、フェニックスは長寿ではなく復活の鳥ですよね、確か。すると…?
I like this name, that's why I choose Phoenix (¥ 230). Kneaded molasses into dough and dates and orange peel are in it too. The name is after the long lifetime of the palm? No, Phoenix is a symbol of resurrection, not a long lifetime. So...?

櫛野さんから伺った、一番人気のパン・オ・ミエーレ。ミエーレ(miel)はフランス語ではちみつ、その名の通り生地の中にはちみつと松の実が入っています。
Heard from Kushino-san, pain au miere is the most popular one at ARIETTA. Miel is honey in French. Honey and pine nuts are in its dough, as the name suggests.
小さいサイズもありますよ(¥230)。
There is a small size, too.

優しい甘さでうっかりすると1個ペロっと食べてしまいそうです(薄く2枚だけ切ってもらってよかった…)。
I could eat one whole before I notice it due to its tender sweetness (good to ask them to make only two slices...)

1.0km, in total 2.0km

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