One article in an inflight magazine caught my attention which I read on a way to New York. I dropped by since I was there anyway.
皆さん、ツイッターで現在地や本日の特別メニューを把握しているようです。
They release a current location and today's special menu by Twitter.
Douglas Quint, who is also professional bassoonist and came to Osaka for play before.
ファゴットのプロ奏者でもあるダグラス・クイントさん。大阪に演奏ツアーで来日したこともあるそうです。
私が頼んだのはThe Salt Pimp(彼が持っているのがそう)。食べて分かりましたが、日本のソフトクリームとは微妙に違いました… 固い生クリームに近い感じです(汗)。でも、岩塩がかかっているアイディアは好きですよ。トッピングにオリーブオイルやわさび豆を粉々にしたものがあります。
The one I order was The Salt Pimp, which he is holding. I found out after my first bite, but it's different from Japanese soft cream... but I like the idea of peppering grinding rock solt. Their toppings are olive oil, ground wasabi pea in a menu.
「柿ピーのクラッシュをかけたらどう?」と提案してみました。NYにお住まいの方!今度柿ピーなトッピングが増えていたら私のアイディアですよ〜。
I told him "how about kaki-no-tane dust?" Those who live in NY, if you see something orangey and spicy topping, that's my idea!
で、近くのユニオンスクエアでは市場がたっていて、もちろんパン屋さんも。ただみんなホールが大きかったり、斤売りなんです(泣)。
There are food and beverage shops in Union Square near by. Of course there is a bakery, but all of breads are too big or they sell as loaf...
ここも出先から歩いて。
I get there by walk.